Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Lemon-pie χωρίς ψήσιμο

Η  φίλη μου το ονομάζει υγ(ε)ίαρτος αλλιώς...


Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ

χυμός από 2-3 λεμόνια

ξύσμα λεμονιού

προηγουμένως να πάρεις την φλούδα τους και να την προσθέσεις στο
μίγμα
δεν καταλαβαίνω

λιμοντσέλο=λικέρ λεμονιού



Εκτέλεση

Τα ανακατεύεις όλα καλά, βάζεις το μίγμα στο ψυγείο και, μέχρι να το σερβίρεις, το ανακατεύεις καλά μια-δυό φορές ακόμα. Αν το θέλεις δροσερό, το βάζεις όταν αρχίσει το γεύμα στην κατάψυξη. Η αρχική συνταγή προβλέπει και μπισκότα τριμμένα + λιωμένο βούτυρο, ενωμένα καλά σε μία «ζύμη» για βάση, πάνω από την οποία στρώνεις το μίγμα και γαρνιρισμένο με τρίμματα, κάτι σαν pie. Εγώ αποφεύγοντας να επιβαρύνω το στομάχι μετά από ένα χορταστικό γεύμα, σερβίρω το παρασκεύασμα σε ποτήρια μόνο του και το γαρνίρω με τρίμματα από μαρέγκα-μπεζέ (χρειάζονται μόνο 4-5). Ταιριάζουν όμορφα γευστικά και εμφανισιακά. Μία φορά που είχα ρόδι, πρόσθεσα και το άλικο κόκκινό του.



Ευαγγελία ή Βαγγελιώ Αμοιρίδου

τιτλος