Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μακαρόνια της τεμπέλας





Υλικά
1 πακέτο κοφτά μακαρόνια
1 λίτρο νερό
1 1/4 λίτρο γάλα
5 αυγά χτυπημένα
1 brio
1/2 κιλό τριμμένα τυριά
αλάτι-πιπέρι

Σαλάτα με κολοκυθάκια



Υλικά
2-3 κολοκυθάκια
(πολύ φρέσκα, το ιδανικό )
άνηθος
γιαούρτι στραγγιστό
άνηθος
αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξύδι

Άσπρο λάχανο με πέστροφα



Υλικά
Άσπρο λάχανο, χωρίς νεύρα και κοτσάνια
180 γρ. καπνιστή πέστροφα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι

Κοτόπουλο με σόγια & ζάχαρη


Υλικά 
Φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπουτάκι φιλεταρισμένο)
1 βαζάκι σάλτσα σόγια (μεσαίο μέγεθος)
μαύρη ζάχαρη

Μυδοπίλαφο


Υλικά
1 πακέτο μύδια καθαρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ καυτερή πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι ρετσίνα ή άσπρο κρασί
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, πιπεριές, λίγο άνηθο & πιπέρι.
Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτω τα μύδια και αφού τα γυρίσω όλα μαζί, για λίγο, προσθέτω το κρασί (ή την ρετσίνα).
Αφού ρουφήξει λίγο τα ζουμιά, προσθέτω ένα ποτήρι βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο άνηθο.
Βράζω σε πολύ σιγανή φωτιά.
Αφροδίτη Παράσχου

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο



Υλικά
1 κ. κολοκύθια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη - αλάτι
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
0,5 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
μπόλικο πιπέρι, δυόσμο (ξερό ή φρέσκο)
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Κουνουπιδόσουπα



α΄παραλλαγή
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
1 κρεμμύδι
1 μεγάλο εβαπορέ γάλα
βούτυρο (ή βιτάμ, ανάλογα με τα γούστα)
δυόσμο
κόκκινο πιπέρι, αλάτι-πιπέρι

Παντζάρια με γιαούρτι



Υλικά
Παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους μικρούς
Πράσινο ξυνόμηλο επίσης σε μικρούς κύβους
Στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μαγιονέζα.

Εκτέλεση
Ανακατεύεις και αφήνεις καμιά ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Αφροδίτη Παράσχου

Σαλάτα με κινόα


Πρώτα ξεπλένουμε καλά την κινόα* με καυτό νερό (βοηθάει να φύγουν κάποιες ουσίες που το πικρίζουν. Δεν είναι επικίνδυνες, απλώς το πικρίζουν). 

Lemon pie (Ευάκι)




Υλικά
250 γρ. digestive (μπισκότα Παπαδοπούλου) 
2-3 κουταλιές βιτάμ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 γρ.φιλαδέλφεια
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Ρύζι με πιπεριές


Υλικά
350-400 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
125 γρ. ρύζι
1/2 σακουλάκι καλαμπόκι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο brio, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη φρυγανιά

Σαλάτα ωμό κουνουπίδι



Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι
1 μπρόκολο
1 μικρό κρεμμύδι
200 γρ. μπέϊκον
σταφίδες (λίγες)

Σφουγγατερό (από το Αϊβαλί)


Υλικά
1,5 κ. κολοκύθια
3 μεγάλα καρότα
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά

Μελιτζάνες με μοσχάρι


Υλικά
1κ. μοσχάρι (χτένι –αν βρώ)
4-5 Μελιτζάνες στενόμακρες
2 κρεμμύδια
3 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές