Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κολοκυθάκια του Gordon



Κόβομε τα κολοκύθια σε φαρδιές ροδέλες -περίπου ένα δάχτυλο- και τα αραδιάζομε σε ένα ταψάκι που έχομε στρώσει με λαδόκολλα, αλειμμένη με ελάχιστο λάδι. Εάν είναι πολλά, τα βάνομε υπό κλίση, δηλαδή να «πατάει» λίγο το ένα πάνω στο άλλο. Τα ραντίζομε με λίγο κρασί ή λευκό ξύδι μπαλσάμικο. 
Τα φουρνίζομε υπό θερμοκρασία 180-190 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά από τη μία μεριά και περίπου 5 από την άλλη. Ελέγχουμε στο μεταξύ την πορεία του ψησίματος, μην τα κάψομε κιόλας! Τα θέλομε αλ ντέντε (εντάξει, δεν είναι και υποχρεωτικό). 
Εάν κρίνομε ότι χρειάζεται, τα ρένουμε με λίγο ακόμη (ελάχιστο) λάδι και κρασί ή μπαλσάμικο. Τα βγάνομε από τον φούρνο και τα βάνομε σε πιατέλα ή πιάτα. Πασπαλίζομε με πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό ώστε να βγάλει όλα τα αρώματά του και τα συνοδεύομε με γιαούρτη 2% λιπαρά (Το παρόν ΔΕΝ περιέχει τοποθέτηση προϊόντος!)
Γιώργος Κορδομενίδης, εκδότης του περιοδικού ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ