Yλικά
ένα κιλό φράουλες
ένα κιλό ζάχαρη
βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Τις αφήνουμε να μουλιάσουν ένα βράδυ στο ψυγείο και την
επομένη τις βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά... χωρίς να τις ανακατεύουμε για να
μη διαλυθούν και γίνουν μαρμελάδα!* .Mόλις δέσει κατεβάζουμε και ρίχνουμε
βανίλια (για να μη μουχλιάσει). Βάζουμε σε βάζα τα αναποδογυρίζουμε και την
επομένη κερνάμε ή τρώμε. Το καλοκαίρι το σερβίριζα με παγωτό!
Γωγώ Τέτου
Δημοσιογράφος,
νοικοκυρά παλαιάς κοπής
*η μαμά μου έτσι την έκανε και τη μαρμελάδα απλώς τότε έκοβε
κομμάτακια τη φράουλα και την ανακάτευε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου