Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σφογγάτο μελιτζάνας (sfongattiko de merendjena)




Υλικά
6 μελιτζάνες,
2 αυγά,
½ κιλό φέτα ή άλλο τυρί της αρεσεκείας σας
φρυγανιά τριμμένη,
λάδι,
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες. Αφού τις αφήσουμε λίγο να στραγγίσουν ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κομμένο σε κομματάκια, τα αυγά λίγο χτυπημένα και την φρυγανιά για να μαζεύει την υγρασία) και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σ’ ένα πυρέξ ή ταψί αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λάδι και μια λεπτή στρώση τριμμένης φρυγανιάς και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνουμε στη μέση του φούρνου μέχρι να ροδίσει.
Αλίκη Αρούχ,
Υπεύθυνη του Αρχείου
της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου