Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Χιουνκάρ μπεγεντί



Υλικά
¾ μοσχάρι (κατά προτίμηση χτένι κομμένο σε κομμάτια περίπου της μισής παλάμης του χεριού)
3 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ρίγανη


Υλικά για τον πουρέ
1 ποτήρι γάλα
2 κουτ. Σούπας μαργαρίνη
2 κουτ. Σούπας γεμάτες αλεύρι
100 γρ. κασέρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες ψημένες και καθαρισμένες (κατά προτίμηση στα κάρβουνα)

Εκτέλεση
Μαγειρεύω το κοκκινιστό κρέας με τον γνωστό τρόπο. Ετοιμάζω αραιή μπεσαμέλ και προσθέτω τις καθαρισμένες μελιτζάνες (στραγγισμένες και πολτοποιημένες με πιρούνι ). Στο τέλος ανακατεύω και το κασέρι. Σερβίρω ή σε ξεχωριστά σκεύη το κρέας και τον πουρέ, ή σε μία μεγάλη πιατέλα το κρέας στη μέση και γύρω-γύρω τον πουρέ.

Φρόσω Τσίγγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου