Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιτζάνες με μοσχάρι


Υλικά
1κ. μοσχάρι (χτένι –αν βρώ)
4-5 Μελιτζάνες στενόμακρες
2 κρεμμύδια
3 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές

μαϊντανός
μπούκοβο
πελτές ντομάτας
ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβω σε μεγαλούτσικα κομμάτια τις μελιτζάνες και τις τηγανίζω ελαφρά. Τις απλώνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Ψιλοκόβω τα λαχανικά. Σε τηγάνι βάζω λίγο καθαρό λάδι και ροδίζω ελαφρά το κρέας (σε μικρά κομμάτια), τα κρεμμύδια, προσθέτω το πιπέρι, χυμό ντομάτας, 2 κουταλιές της σούπας πελτέ, λίγο νερό, στη συνέχεια τις πιπεριές, τον μαϊντανούλι μας, το μπούκοβο και το αλάτι. Απλώνω σε ταψάκι τα κομμάτια το κρέας, τις μελιτζάνες –τις οποίες και αλατίζω- και περιχύνω με την ωραιοτάτη σάλτσα μας.
Ψήνω ώσπου να γίνει (πότε δεν ξέρω).
Αφροδίτη Παράσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου