Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεβίθια


Υλικά

ρεβίθια

μία γεμάτη κουταλιά σόδας φαγητού

κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, λάδι

λεμόνι




Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια τουλάχιστον επί 12ωρο. Τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε στο σουρωτήρι με μια γεμάτη κουταλιά σόδας φαγητού. Την ανακατεύουμε για να πάει παντού. Ύστερα από μισή περίπου ώρα τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στη χύτρα μισοσκεπασμένη για να πάρουν μια βράση. Καθώς βράζουν βγαίνει αφρός που τον ξαφρίζουμε επιμελώς (πρόκειται για τα υπολείμματα σόδας). Αμέσως μετά προσθέτουμε κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, λάδι και κλείνουμε τη χύτρα. Κανονικά σε μισή ώρα σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει για να την ανοίξουμε. Προσθέτουμε λεμόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να χυλώσουν. Αν έχει μείνει παραπάνω από το νερό που θέλουμε να έχει η σούπα, βράζουμε λίγο ακόμη το φαγητό ξεσκέπαστο.

Μαρία Ανδρόνικου,

φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου