Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ντολμαδάκια





Υλικά
αμπελόφυλλα κονσέρβα αμάλθεια 2 βάζα
¾ του κιλού ρύζι Καρολίνα
6 κρεμμύδια μεγάλα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ματσάκια άνιθο
2 ματσάκια δυόσμο
2 ματσάκια μαϊντανό
3 λεμόνια χυμό στο ρύζι
2 κουτάλια της σούπας λάδι

Εκτέλεση
Σβύνουμε τα κρεμύδια και τα κρεμυδάκια. Προσθέτουμε το λάδι αφού έχει «πιωθεί» το νερό. Μαρένουμε και το σκόρδο και προσθέτουμε το πιπέρι. Προσθέτουμε το λεμόνι και 2 ποτήρια νερό με τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Βράζει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι έως ότου φουσκώσει σε μαλακή φωτιά. Πλένουμε τα φύλλα, τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και βάζουμε 2 ποτήρια νερό και ένα πιάτο να τα καλύπτει και τα βράζουμε.

Μαρία Καρακατσάνη,
μαγείρισσα και πρώην ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Βρωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου