Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σφουγγατερό (από το Αϊβαλί)


Υλικά
1,5 κ. κολοκύθια
3 μεγάλα καρότα
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά

150 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ή ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
200 γρ. κιμά
0,5 κρασοπότηρο λάδι
τριμμένη φρυγανιά, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Εκτέλεση
  •  σε λίγο λάδι τσιγαρίζω τον κιμά (αφού τον αλατοπιπερίσω)
  • τρίβω τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη, αλατίζω και τα αφήνω στο σουρωτήρι (κατά διαστήματα τα πιέζω, μέχρι να φύγουν τα ζουμιά τους)
  • τρίβω στον ψιλό τρίφτη τα καρότα
  •  ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύω καλά και προσθέτω τον κιμά, τα κολοκύθια και τα καρότα
  •  αν χρειασθεί προσθέτω λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • απλώνω σε ταψί, ρίχνω λίγο λάδι από πάνω και ψιλοσκεπάζω με τριμμένη φρυγανιά
  • φουρνίζω σε μέτρια θερμοκρασία

Αφροδίτη Παράσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου