Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο



Υλικά
1 κ. κολοκύθια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη - αλάτι
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
0,5 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
μπόλικο πιπέρι, δυόσμο (ξερό ή φρέσκο)
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο


για την κρούστα
1,5 φλιτζάνι γάλα, 2 αυγά, αλάτι

Εκτέλεση
  • τα αλατισμένα, τριμμένα κολοκύθια τα βάζω σε σουρωτήρι και τα πιέζω να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους και μετά τα μεταφέρω σε γαβάθα
  • προσθέτω το κρεμμύδι, τυρί, σιμιγδάλι, πιπέρι, δυόσμο, αυγά ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθούν καλά και προσθέτω και το λάδι ανακατεύοντας συνέχεια
  • λαδώνω καλά ένα βαθουλό ταψί 25χ35 και στρώνω και λαδόκολλα για να ξεκολλά πιο εύκολα
  •  ψήνω για 10 λεπτά
  •  ανακατεύω το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και περιχύνω την κολοκυθόπιτα, απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια
  •  χαμηλώνω τον φούρνο στους 180οC και ψήνω άλλα 35-40 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η πίτα
  • σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου

Αφροδίτη Παράσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου