Υλικά
1 κ. κολοκύθια,
τριμμένα στον χοντρό τρίφτη - αλάτι
1 φλιτζάνι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γρ.
φέτα, λιωμένη με πιρούνι
0,5
φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
μπόλικο
πιπέρι, δυόσμο (ξερό ή φρέσκο)
2 αυγά
1/3
φλιτζανιού ελαιόλαδο
για την κρούστα
1,5
φλιτζάνι γάλα, 2 αυγά, αλάτι
- τα αλατισμένα, τριμμένα κολοκύθια τα βάζω σε σουρωτήρι και τα πιέζω να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους και μετά τα μεταφέρω σε γαβάθα
- προσθέτω το κρεμμύδι, τυρί, σιμιγδάλι, πιπέρι, δυόσμο, αυγά ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθούν καλά και προσθέτω και το λάδι ανακατεύοντας συνέχεια
- λαδώνω καλά ένα βαθουλό ταψί 25χ35 και στρώνω και λαδόκολλα για να ξεκολλά πιο εύκολα
- ψήνω για 10 λεπτά
- ανακατεύω το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και περιχύνω την κολοκυθόπιτα, απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια
- χαμηλώνω τον φούρνο στους 180οC και ψήνω άλλα 35-40 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η πίτα
- σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου
Αφροδίτη Παράσχου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου