Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κουνουπιδόσουπα



α΄παραλλαγή
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
1 κρεμμύδι
1 μεγάλο εβαπορέ γάλα
βούτυρο (ή βιτάμ, ανάλογα με τα γούστα)
δυόσμο
κόκκινο πιπέρι, αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβω κομμάτια το κουνουπίδι και το βράζω σε λίγο αλατισμένο νερό με το κρεμμύδι σε κομμάτια επίσης.
Όταν βράσουν καλά-καλά, προσθέτω το γάλα, το βούτυρο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, και τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσει για λίγο.
Με το μιξεράκι ανακατεύω για να λιώσουν τα λαχανικά.

β΄παραλλαγή
Υλικά για το γαρνίρισμα
1 μέτριο κουνουπίδι
μαϊντανός και κρουτόν ή μπέϊκον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
καπνιστός σολομός με άνηθο
1 ½ λίτρο ζωμό κότας
2 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή βιτάμ, ανάλογα με τα γούστα)
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε το ζωμό και το κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα.
Πολτοποιούμε την σούπα με το μιξεράκι, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κρουτόν, ή με ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο μπέϊκον, ή με ψιλοκομμένο σολομό με άνηθο.

Σημείωση: Η β' παραλλαγή μπορεί να γίνει & με μπρόκολα ή καρότα.

Αφροδίτη Παράσχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου