Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεβύθια σούπα



Υλικά
για 2 φλιτζάνια ρεβύθια 
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τον χυμό από ένα λεμόνι


Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ βάζεις τα ρεβύθια στο νερό με μια κουταλιά της σούπας σόδα. Το πρωί τα πλένεις και τα τρίβεις λίγο με μια πετσέτα για να φύγουν λίγα φλούδια. Τα βάζεις στην χύτρα (πιο γρήγορο) η στην κατσαρόλα (περιμένεις αιώνες) τα σκεπάζεις με νερό και μόλις βράσουν τα ξαφρίζεις (βγάζει κάτι άσπρους αφρούς). Εν τω μεταξύ έχεις αλέσει στο μπλέντερ (multi) τα καρότα με το ξερό κρεμμύδι να γίνουν σαν πολτός. Τα βάζεις μέσα στη χύτρα η κατσαρόλα και ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνεις τη χύτρα και από την ώρα που θα σφυρίξει την χαμηλώνεις σε μεσαία θερμοκρασία και τα αφήνεις 1 ώρα (στην κατσαρόλα δεν ξέρω). Μόλις η βαλβίδα της χύτρας πέσει την ανοίγεις και βλέπεις αν έχουν χυλώσει, αν όχι τα βράζεις λίγο ακόμη με τη χύτρα ανοιχτή. Δοκιμάζεις αν θέλουν και άλλο λεμόνι η πιπέρι και τα τρως με φρέσκο ψωμάκι, ταραμοσαλάτα και σαλάτα με καρότα.

Μαριάννα Καλόξυλου,
ιδιοκτήτρια του Porto Valitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου