Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοματόσουπα (για 2-3 άτομα)



υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μεσαίο
4 κουταλιές κοφτές της σούπας ρύζι καρολίνα
1 κουταλιά της σούπας μαιδανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φιλτζάνι του καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
νερό *


εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και με το multi τις κάνουμε χυλό. Κόβουμε το κρεμμύδι κομματάκια και το σωτάρουμε ελάχιστα με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε στη συνέχεια στην κατσαρόλα το χυλό της ντομάτας και προσθέτουμε ίση ποσότητα νερού* (π.χ. 3 φ. τσαγιού χυλό ντομ.-3 φ.τσαγιού νερό). Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το μαιδανό και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι καλά. Η σούπα αυτή σερβίρεται (και είναι το ίδιο γευστική) ζεστή και κρύα.

Όλγα Αλευρά
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου