Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μακεδονική κρεατόπιτα



(φτιάχνεται κατά παράδοση την πρωτοχρονιά)

Υλικά
1 κιλό κιμά
1/4 παρμεζάνα
3 αυγά
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
αλεύρι για άνοιγμα φύλλου

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και ρίχνουμε τριμμένη την ντομάτα. Αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς και μετά τον αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω του. Μαζί ρίχνουμε και τριμμένη την παρμεζάνα και ανακατώνουμε το μίγμα. Το απλώνουμε στο ταψί όπου κάτω έχουμε στρώσει ένα φύλλο και κλείνουμε από πάνω για άλλο ένα. Το βάζουμε στο φούρνο.
Κώστας Θεριανός
συνταγή πεθεράς του Ευαγγελίας Μπέλλα, μοδίστρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου