Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Νυμφαιώτικο κοτόπουλο



Υλικά
κοτόπουλο κομμένο στα 4 ή στα 8
κρεμμύδι
λάδι
κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες
δαμάσκηνα
κρασί κόκκινο

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα να ξανθήνει σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα-ένα και τα γυρνάμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα (κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα). Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια) που έχουμε βάλει προηγουμένως σε ζεστό νερό για κανένα μισάωρο. Προσθέτουμε αυτό το νερό στην κατσαρόλα για νοστιμιά. Εάν χρειάζεται βάζουμε και άλλο νερό. Σβύνουμε με κόκκινο κρασί. Και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά, προσπαθώντας να μην πιάσει από κάτω. Όπως είδατε, αλάτι και πιπέρι γιόκ!
Συνοδεύεται εξαιρετικά από σαλάτα λάχανο και τηγανητές πατάτες.

Συνταγή Βικτώριας Μίσιου, γιαγιάς (εκ μητρός Φανής) του Γιάννη Μπουτάρη, οινοποιού και δημάρχου Θεσσαλονίκης. Τη συνταγή μου έδωσε η γυναίκα του Αθηνά Μπουτάρη, το γένος Μιχαήλ. Η συνταγή είναι σαφώς δυτικοευρωπαϊκή, καθώς οι Νυμφαιώτες ταξείδευαν για επαγγελματικούς λόγους πολύ στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου