για 20 άτομα
ορεκτικό
ή βραδυνό σε συνδυασμό με γιαούρτι
υλικά
1. 2,5
κιλά πράσσα
(ή κολοκυθάκια ή μελιτζάνες ή σπανάκι).
τα βράζουμε σε λίγο νερό και τα αλέθουμε
1/2 κιλό κιμά καθαρό ωμό
ή
750
γραμμάρια φέτα και 4 αυγά ανακατεμένα
και ζουληγμένα
παξιμαδοψίχουλα 50-100 γραμμάρια με το
μάτι ώσπου να μην έχει η ζύμη πολλά υγρά
αρωματικά (λίγη ρίγανη ή άλλο) αλάτι και πιπέρι
αλεσμένο
εκτέλεση
απλώνουμε τη ζύμη αφού την
ανακατέψουμε καλά σε ταψί λαδωμένο μόνο με ελαιόλαδο (εκτός αν είναι Κατοχή) και ψήνουμε στους
170-180 βαθμούς. 1/2 κάτω και με προσοχή-να κοιτάμε δηλαδή 1/2 ώρα επάνω.
Ρένα Μόλχο, ιστορικός,
Σαλονικιά μαγείρισα μεσογειακής κουζίνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου