Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σφουγγάτο



για 20 άτομα
ορεκτικό ή βραδυνό σε συνδυασμό με γιαούρτι


υλικά 
1. 2,5 κιλά πράσσα
(ή κολοκυθάκια ή μελιτζάνες ή σπανάκι).
τα βράζουμε σε λίγο νερό και τα αλέθουμε
1/2 κιλό κιμά καθαρό ωμό
ή
750 γραμμάρια φέτα και 4 αυγά ανακατεμένα και ζουληγμένα
παξιμαδοψίχουλα 50-100 γραμμάρια με το μάτι ώσπου να μην έχει η ζύμη πολλά υγρά
αρωματικά (λίγη ρίγανη ή άλλο) αλάτι και πιπέρι αλεσμένο

εκτέλεση 
απλώνουμε τη ζύμη αφού την ανακατέψουμε καλά σε ταψί λαδωμένο μόνο με ελαιόλαδο (εκτός αν είναι Κατοχή) και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς. 1/2 κάτω και με προσοχή-να κοιτάμε δηλαδή 1/2 ώρα επάνω.

Ρένα Μόλχο, ιστορικός,
Σαλονικιά μαγείρισα μεσογειακής κουζίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου