Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Γαριδόσουπα



Υλικά
(4-6 άτομα)
1 κιλό γαρίδες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι για σούπες
χυμός δύο φρέσκων λεμονιών
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες σε 3 λίτρα νερού, αφού τις έχουμε καθαρίσει προσεκτικά, κρατώντας και τα κεφάλια τους. Προσθέτουμε το αλάτι και το  πιπέρι. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το αν είναι φρέσκιες ή  κατεψυγμένες και από το μέγεθός τους. Συνήθως, οι φρέσκιες δεν  χρειάζονται περισσότερο από 15 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και αφότου κοχλάσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Η ακριβής ποσότητα του ρυζιού εξαρτάται από το πόσο πηκτή μας αρέσει. Ωστόσο, είναι πιο γευστική όταν έχει περισσότερο ζωμό και λιγότερο ρύζι. Όταν έχει βράσει το ρύζι, ετοιμάζουμε τα αυγά και το λεμόνι για να αυγοκόψουμε. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα το χυμό των λεμονιών. Σε όσους δεν αρέσει το  πολύ λεμόνι θα χρειαστούν το χυμό ενός λεμονιού. Στο τέλος προσθέτουμε  και τις γαρίδες στην κατσαρόλα και η σούπα μας είναι έτοιμη. Μην τη  σερβίρετε αμέσως. Να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα.
Όλγα Φωτακοπούλου, ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου