Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

μανταρινάτα



Παίρνουμε τη φλούδα 6-7 μανταρινιών και την πολτοποιούμε στο μίξερ μαζί μπόλικα καρύδια, μια κούπα ζάχαρη, τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε δυο αυγά μαρέγκα και την ανακατεύουμε στο μείγμα προσθέτοντας και λιγο λικεράκι για καλύτερη γεύση. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλίτσες. Αν το μείγμα μας είναι υδαρές, προσθέτουμε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά, ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μπορεί να πλάθεται. Κυλούμε τις μπαλίτσες πρώτα σε λεπτή ζάχαρη και μετά σε χοντρή. Τις αφήνουμε μια νύχτα να τραβήξουν και να στεγνώσουν και την άλλη μέρα τις αποθηκεύουμε σε βάζα. Διατηρούνται πολύν καιρό.
Κρίστα Ανεμούδη-Αρζόγλου,
Φιλόλογος
Η συνταγή είναι της μητέρας της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου