Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Γιουβαρλάκια



Υλικά


½ κιλό κιμάς 
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός
δυόσμος
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι και το ρύζι
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στρογγυλά
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό
Μόλις αρχίσει το νερό να ζεσταίνεται, τα ξαφρίζουμε
Αφού πάρουν 2 βράσεις, χύνουμε το νερό και βάζουμε το λάδι, νερό (μέχρι να σκεπαστούν) και αλατοπίπερο (αν θέλουμε)
Τα σιγοβράζουμε και λίγο πριν να είναι έτοιμα, χτυπάμε σε ένα φλιτζάνι το χυμό ενός λεμονιού και 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι και το ρίχνουμε στα γιουβαρλάκια
Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα, μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι, σαν σάλτσα, όχι σούπα.

Σοφία Δ. Ζερβού
Η συνταγή είναι της μητέρας της Λαμπρινής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου