Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κουνουπιδόσουπα



υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
1 κρεμμύδι
1 πατάτα
κόκκινο πιπέρι, αλάτι-πιπέρι
1 μικρή κρέμα γάλακτος (μπορεί και light)



εκτέλεση
Κόβω κομμάτια το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και την πατάτα και τα βράζω σε λίγο νερό, με αλάτι και τα πιπέρια (πόσο λίγο νερό; Έ, να τα σκεπάζει αρκετά…). Όταν βράσουν καλά-καλά, ρίχνω την κρέμα γάλακτος και αφήνω να πάρει μια βράση. Με το μιξεράκι ανακατεύω για να λιώσουν τελείως τα λαχανικά.

για το γαρνίρισμα
(σερβίρω τη σούπα και υπάρχουν από δίπλα τα παρακάτω, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει στο πιάτο του)
μαϊντανός και κρουτόν, ή καπνιστός ψιλοκομμένος σολομός & ψιλοκομμένος άνηθος (το λατρεμένο μου!), ή τσιγαρισμένο μπέϊκον

Η συνταγή μπορεί να γίνει & με μπρόκολα ή καρότα (αντί για το κουνουπίδι, μόνο που το χρώμα της σούπας είναι κάπως πιο ύποπτο…)

Αφροδίτη Παράσχου, η πρώτη μου φίλη σε ηλικία 6 χρονών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου