Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σφουγγάτο



Υλικά
600 κιμά
300 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μάτσο άνηθο μεγάλο
10 αυγά
μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
γαλέτα τριμμένη


Εκτέλεση
1.       Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2.      Ρίχνουμε τον κιμά, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο βούτυρο, καβουρντίζονται και βράζουν 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
3.      Αφού κρυώσουν λίγο, ρίχνουμε τ’ αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
4.      Βουτυρώνουμε το ταψάκι, το πασαλείβουμε με τριμμένη γαλέτα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
5.      Το τρώμε (αν όλα πάνε καλά)
Λένα Αγαθοπούλου
Τμήμα Αγγλικής, Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου