Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τυρόπιττα



Ζύμη
3 ½ φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
½  κουταλιά γλυκού αλάτι
Τα ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ζύμη δουλεμένη καλά με το χέρι. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


Γέμιση
½ κιλό τυρί Έμμενταλ τριμμένο
½ κιλό τυρί Γκούντα τριμμένο
1-1 ½ φλυτζάνι γάλα
3 αυγά
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμος
Τα τυριά μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα Ελληνικά αντίστοιχης γεύσης.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο (χοντρό) αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Απλώνουμε το φύλλο σε ταψί που έχουμε λαδώσει και μετά απλώνουμε τη γέμιση στο φύλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος πάνω-κάτω) και μετά από 10 λεπτά μειώνουμε στους 150 βαθμούς τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε για ακόμη 20-25 λεπτά. Κόβουμε κομμάτια όταν κρυώσει λίγο ή ενεδχομένως και τελείως. Η τυρόπιττα αυτή τρώγεται και τελείως κρύα.
Δέσποινα Θεοδοσίου, Ελληνίδα εκ Ν. Αφρικής,
στη μνήμη της μητέρας της Ελένης Θεοδοσίου,
που είχε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου