Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ρυζόγαλο γιαγιάς Χρύσας


Yλικά
2 λίτρα γάλα (όχι άπαχο) –συνιστώ παστεριωμένο Σεργάλ ή Κουκκάκη, με κανονικά λιπαρά
8 κουταλιές κοφτές ρύζι «Καρολίνα»
10-12 κουταλιές κοφτές ζάχαρη (ανάλογα με την προτίμηση για πολύ ή λίγο γλυκιά γεύση)
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά –εκτός από το ρύζι– να βράσει σε μια κατσαρόλα, ει δυνατόν αντικολλητική, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει ή καεί το γάλα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε το ρύζι χωρίς να το έχουμε ξεπλύνει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν γίνει πολύ πηχτός ο χυλός και αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλ. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Σημείωση:
Η παρασκευή του θέλει αρκετό χρόνο ανακατέματος, επομένως υπομονή πάνω από την κατσαρόλα. Επιστρατεύστε τις γιαγιάδες σας ή όποιον αργόσχολο μερακλή… Θα σας αποζημιώσει η απίστευτη γεύση!

Κατερίνα Δημητριάδου,
πανεπιστημιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου