Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μήλα γεμιστά



Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
15 μήλα μικρά
1,5 ποτήρι τριμμένα καρύδια, 1 κουταλάκι κανέλα, 3 κουταλάκια ζάχαρη
σαντιγύ για στόλισμα των μήλων


Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5΄. Καθαρίζουμε τα μήλα απ’ έξω και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε με προσοχή τα κουκούτσια ώστε το μήλο να μη χάσει το σχήμα του. Τα βράζουμε μέσα στο σιρόπι που ετοιμάσαμε για λίγη ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην παραβράσουν και διαλυθούν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με το μίγμα καρυδιού, κανέλας και ζάχαρης. Αφού κρυώσουν καλά, τα στολίζουμε με λίγη σαντιγύ ώστε να καλύψουμε το άνοιγμα και από πάνω πασπαλίζουμε λίγο καρύδι και κανέλα. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Είναι πολύ ελαφρύ γλυκό.
Τόνια Παπαδάκη,
φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου