Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κοφτά μακαρόνια με σάλτσα από χαβιάρι



(για 4 άτομα)

Υλικά
1 πακέτο κοφτά μακαρόνια (φαρφάλες, βίδες ή πένες)
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
2 μέτρια κρεμμύδια
150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 ποτήρια του νερού λευκό κρασί (κατά προτίμηση Chardonnay)
150-200 γραμμάρια μαύρο χαβιάρι.
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλες ροδέλες, το τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι, το τρίβουμε και το ξεπλένουμε.
Κόβουμε ξανά το κρεμμύδι πολύ ψιλό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μιξεράκι. Σ’ αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε 1-2 κουτάλια της σούπας νερό ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο αλάτι και σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει.
Προσθέτουμε το χαβιάρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το λευκό κρασί.
Ανακτούμε συνεχώς για να μην κολλήσει το μίγμα.
Όταν αρχίσει να «δένει» η σάλτσα σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στη σάλτσα το πιπέρι.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πάει παντού.
Σκεπάζουμε το μπολ με ένα αλουμινόχαρτο ή ένα μαγειρικό σκεύος και αφήνουμε για 15-20 λεπτά να δέσουν τα υλικά διατηρώντας το ζεστό.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν προσθέτουμε σε καμιά περίπτωση κάποιο τριμμένο τυρί.

Τριαντάφυλλος Πετρίδης,
ιστορικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου