Υλικά
για 10 άτομα
για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι Μάννα ή Κούλα (ή ό,τι θεωρεί κανείς ότι του ταιριάζει
καλύτερα για φύλλο πίτας)
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέικιν
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι βιτάμ (εάν θελήσετε να ανοίξετε φύλλο σφολιάτας)
(Ταιριάζουν εξίσου στην κοτόπιτα και το χωριάτικο και το σφολιάτας)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εάν κάνουμε χωριάτικο φύλλο, χρειάζονται δύο φύλλα επάνω δύο κάτω, εάν
κάνουμε σφολιάτας αρκεί ένα επάνω ένα κάτω. Λαδώνουμε καλά το ταψί και
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις
πάνω-κάτω, εάν το επιτρέπει η κουζίνα σας.
1/2 κιλό αλεύρι Μάννα ή Κούλα (ή ό,τι θεωρεί κανείς ότι του ταιριάζει
καλύτερα για φύλλο πίτας)
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέικιν
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι βιτάμ (εάν θελήσετε να ανοίξετε φύλλο σφολιάτας)
(Ταιριάζουν εξίσου στην κοτόπιτα και το χωριάτικο και το σφολιάτας)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εάν κάνουμε χωριάτικο φύλλο, χρειάζονται δύο φύλλα επάνω δύο κάτω, εάν
κάνουμε σφολιάτας αρκεί ένα επάνω ένα κάτω. Λαδώνουμε καλά το ταψί και
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις
πάνω-κάτω, εάν το επιτρέπει η κουζίνα σας.
για τη γέμιση
4 φιλέτα κοτόπουλου μαγειρεμένα με λίγο βιτάμ στο τηγάνι τα οποία
κόβουμε σε λεπτές λωρίδες
4 αυγά
1/2 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα φρέσκια
λίγα φρέσκια κρεμμυδάκια ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό
λίγο άνιθο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι και γλυκιά πάπρικα προαιρετικά
4 φιλέτα κοτόπουλου μαγειρεμένα με λίγο βιτάμ στο τηγάνι τα οποία
κόβουμε σε λεπτές λωρίδες
4 αυγά
1/2 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα φρέσκια
λίγα φρέσκια κρεμμυδάκια ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό
λίγο άνιθο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι και γλυκιά πάπρικα προαιρετικά
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ρίχνουμε τα
αυγά ολόκληρα. Ψήνουμε την πίτα στους 175 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις
πάνω-κάτω για 1 ώρα.
Όλγα Φωτακοπούλου,
ψυχολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου